اهمیت سرعت باز شدن وب سایت و مدت زمان بارگذاری در چند سال اخیر بسیار بیشتر شده است به همین دلیل طراحان افزایش سرعت بارگذاری را در لیست کارهای مهم خود قرار داده اند.
شرکت گوگل چند سال پیش اعلام کرد که افزایش سرعت بارگذاری وب سایت و بهینه سازی سایت در نتایج جستجو تاثیری مثبت خواهد گذاشت و از طرفی طبق آمارهای جهانی سایت هایی که سرعت پایین در زمان بارگذاری دارند و صفحات آنها با مشکل سرعت و حجم بالا روبهرو است و به شکل میانگین بارگذاری صفحات آنها بیش از ۱۰ ثانیه به طول میانجامد تا کامل لود شود، کاربران صفحات چنین سایت هایی را میبندند و این ایراد سرعت، باعث افزایش نرخ دفع کاربر bounce rate میگردد که یک نقطه منفی در بهینه سازی سایت ( سئو ) می شود.
آیتم های گوناگونی در سرعت بارگذاری و حجم وب سایت طراحی شده دخیل هستند که با هم مواردی را بررسی خواهیم کرد تا در حد ممکن بتوانید سرعت وب سایت خود را بهینه کنید.
در موقع طراحی سایت شما باید فایل های جاوااسکریپت و استایل شیت های خود را به حالت مینی فای یا فشرده درآورید با این حرکت مرورگر باز کننده وب برای خواندن آنها زمان کمتری صرف خواهد کرد. برای انجام چنین روندی می توانید از وب سایت های فشرده ساز برای فایل های خود استفاده کنید.
مورد بعدی می توان به حجم عکس های استفاده شده در قسمت های تمپلیت اشاره نمود که از اهمیت بالایی برخوردار است می توانید از سرویس gtmetrix برای رتبه سنجی وب سایت استفاده کنید و ایرادهای بهینه سازی سرعت بارگذاری وب سایت خود بدست آورید. عکس وب باید به گونه ای باشد که علاوه بر کیفیت، حجم آن هم پایین باشد تا در سرعت بارگذاری افزوده شود.
فعال کردن بخش Gzip و ریسایز تصاویر به اندازه دلخواه نیز می تواند رتبه وب سایت را بسیار بالا ببرد و نحوه عملکرد جی زیپ این است که فایل ها را به صورت بسته ای کامل حمل می کند و در زمان درخواست بسته را ارسال و در زمان پاسخ آن بسته را باز می کند تا حجم ارسال داده به حد ممکن کاهش یابد.
البته در سرعت بارگذاری نیز نقش اساسی خواهد داشت بی تردید گوگل یکی از مبنای مهم خود برای سرچ ارگانیک را بر روی سرعت بارگذاری و حجم صفحات وب قرار داده است به همین خاطر وبمستران به آن توجه بسیار زیادی در طراحی وب سایت می کنند تا بتوانند سئو را رعایت و استاندارد های مهمی که در این نتایج جستجو تاثیرگذار هستند را در نظر بگیرند.
موقعیت مکانی سرور ، سرعت شبکه و کانفیگ سرور ، حجم قالب سایت ، فایل هایexternal که از سرورهای دیگر باید بارگذاری شوند، سرعت اینترنت کاربر، بکارگیری از سیستم Caching و ...